####அறிவோம்####
 
Current Affairs
27.07.2025
1.Which state has launched the 'Krishi Samridhi' scheme with an investment of Rs 25000 crore in 5 years to empower farmers?
Ans :- Maharashtra
2.Prime Minister Narendra Modi attended the 60th Independence Day of which country as the chief guest on 26 July?
Ans :- Maldives
3.Who has launched the TRACERS mission to protect the Earth's magnetic field from solar storms?
Ans :-  NASA
4.Where was the Maritime Financing Summit 2025 held on July 24, 2025?
Ans :-  Hyderabad
5.Who has recently been appointed as the President of the United Nations Global Compact Network India (UNGCNI)?
Ans :- Vaishali Nigam Sinha
6.Recently Indian chess player Divya Deshmukh has become the ______ Indian to reach the final of the FIDE Women's World Cup 2025.
Ans :- First
7.According to the Global Approval Rating Report, who is the most popular democratic leader with 75% approval rating?
Ans :-  Narendra Modi
8.According to the Election Commission, how many voters of Bihar have been covered under the SIR process so far?
Ans :- 99.86%
9.How many Jan Aushadhi Kendras (JAKs) have been opened under the Pradhan Mantri Jan Aushadhi Yojana till June 30, 2025?
Ans :- 17,000
10.Which country once again topped the passport ranking in the Henley Passport Index, 2025?
Ans :- Singapore
11.Which date is celebrated every year as 'Central Reserve Police Force Foundation Day'?
Ans :- 27 July
12.Recently, the second round of talks on Free Trade Agreement (FTA) between India and which country was held in New Delhi?
Ans :- New Zealand
13.Recently, the Atal Pension Scheme (APY) of the Government of India has achieved an important milestone by crossing which number of total gross enrolment?
Ans :- 08 crore
14.Recently, which country has announced that it will recognize the Palestinian state in the United Nations General Assembly?
Ans :- France
 
 
 
 
 
 
Popular posts from this blog
 இலக்கண குறிப்பு       தமிழ் மொழியின் இலக்கணம் ஐந்து வைக்கப்படும்.     • எழுத்து இலக்கணம்   • சொல் இலக்கணம்   • பொருள் இலக்கணம்   • யாப்பு இலக்கணம்   • அணி இலக்கணம்        இலக்கண குறிப்பு  :     1. நீரோசை                ஆறாம் வேற்றுமைத் தொகை  2. பழகு, பாட்டு - வினைத்தொகை  அரைத்திடும் சேனை       -  எதிர்காலப் பெயரெச்சம்  வன்கானகம்  -  பண்புத்தொகை  போந்து  -  வினையெச்சம்  வன்தூறு  -  பண்புத்தொகை  பறித்தமயிர்  -  பெயரெச்சம்  நுண்டுளி  -  பண்புத்தொகை  மென்குறள்  -  பண்புத்தொகை  ஆடுக  -  வியங்கோள் வினைமுற்று  தானதர்மம்  -  உம்மைத்தொகை  அமைந்த, கொடுத்த  -  பெயரெச்சம்  புதுக்குநாள்  -  வினைத்தொகை  தண்கடல்  -  பண்புத்தொகை  செங்கதிர்  -  பண்புத்தொகை  காகிதப்பூ  -  மூன்றாம் வேற்றுமை உருபும் பயனும் உடன் தொக்க தொகை  புருவக்கொடி  -  உருவகம்  இணையிலாப் பசுமை  -  ஈறுகெட்ட எதிர்மறைப் பெயரெச்சம்  வான்மழை  -  ஐந்தாம் வேற்றுமை உருபும் பயனும் உடன் தொக்கதொகை  உதைத்த  -  பெயரெச்சம்  கட்டும்  -  செய்யும் என்னும் வாய்ப்பாட்டுப் பெயரெச்சம்  நிழல் ...
 
 
 
 
 
 வலஞ்சுழி எழுத்துகள்       அ, எ, ஔ, ண, ஞ      இடஞ்சுழி எழுத்துகள்     ட, ய, ழ   
 
 
 
 
 
 வார்தா கல்வித் திட்டம்                                             வார்தா கல்வித் திட்டம் என்பது காந்தியடிகள் கருத்தில் தோன்றி அவரால் முன் வைக்கப்பட்ட கல்வித் திட்டம் ஆகும். 1937ஆம் ஆண்டு அக்டோபர் 22, 23 ஆகிய நாள்களில் மராட்டிய மாநிலத்தில் உள்ள வார்தா என்னும் ஊரில் காந்தியடிகள் தலைமையில் தேசியக் கல்வி மாநாடு கூடியது. அம்மாநாட்டில் இந்திய நாடு முழுக்க தொடக்கக் கல்வி முறையை மாற்றி அமைக்க டாக்டர் சாகிர் உசேன் தலைமையில் குழு அமைக்கப்பட்டது. இத்திட்டத்திற்கு வார்தா கல்வித் திட்டம் என்று பெயர் கொடுக்கப்பட்டது.    சிறப்பு அம்சங்கள்                                         அந்தக் காலத்தில் இருந்த கல்வித் திட்டம் நாட்டின் தேவைகளை நிறைவேற்றுவதாக இல்லை. எனவே தொடக்கக் கல்வி குறைந்த பட்சம் ஏழு வயது வரை விரிவுபடுத்தப்பட வேண்டும். அதில் பொது அறிவு, தாய் மொழிக் கல்வி, கைத்தொழில் ஆகியனவற்றைக் கற்பித்தல...
 
 
 
 
 
 
  
Comments
Post a Comment